П’ять кроків для захисту привілейованих облікових записів у вашій організації

" alt="">

Привілейовані облікові записи в організації мають значну кількість повноважень, оскільки вони можуть отримувати доступ до конфіденційної інформації та виконувати важливі завдання. Тому вкрай важливо, щоб організації вживали необхідних заходів щодо захисту цих облікових записів від несанкціонованого доступу та потенційних порушень. З цієї причини розглянемо п’ять кроків, які можуть допомогти захистити привілейовані облікові записи в організації:

  1. Обмеження кількості привілейованих облікових записів: чим менше привілейованих облікових записів в організації, тим менша ймовірність їх зламу. Обмежте кількість привілейованих облікових записів, визначивши, які з них справді потребують такого рівня доступу, видаливши всі непотрібні.
  2. Налаштування безпечних процедур паролю: для захисту привілейованих облікових записів потрібні надійні паролі. Запровадження політик, що вимагають використання складних паролів, а також регулярна їх зміна можуть допомогти запобігти несанкціонованому доступу.
  3. Використання двофакторної аутентифікації: двофакторна аутентифікація надає додатковий рівень безпеки для привілейованих облікових записів, просячи користувачів надати другу форму ідентифікації на додаток до свого пароля. Це може допомогти запобігти несанкціонованому доступу, навіть якщо пароль зламано.
  4. Моніторинг і перевірка активності привілейованого облікового запису: регулярний моніторинг і перевірка активності привілейованого облікового запису може допомогти виявити будь-яку підозрілу активність і запобігти можливим порушенням. Це може включати відстеження спроб входу, моніторинг незвичних шаблонів доступу та перегляд дій привілейованих користувачів.
  5. Навчання співробітників найкращим практикам безпеки: навчання співробітників найкращим практикам безпеки, наприклад нерозголошенню паролів і важливості збереження привілейованих облікових записів у безпеці, може допомогти запобігти випадковим порушенням, спричиненим людською помилкою.

Виконуючи ці п’ять кроків, організації можуть ефективно захистити привілейовані облікові записи та запобігти потенційним порушенням. Однак важливо зазначити, що захист привілейованих облікових записів — це перманентний процес, що потребує постійного моніторингу та оновлення заходів безпеки. Регулярний перегляд і оновлення заходів безпеки, а також інформування про останні загрози та вразливості можуть допомогти убезпечити привілейовані облікові записи.

Якщо ви хочете контролювати, перевіряти свої привілейовані облікові записи в реальному часі та втручатися, коли це необхідно, ви можете скористатися Single Connect, платформою керування привілейованим доступом (PAM) Kron. Single Connect може захистити вашу організацію від кіберзагроз, контролюючи авторизованих користувачів у вашій організації, і містить у собі різноманітні модулі від керування сеансами до аналізу поведінки користувачів.

Подивимося на модулі Single Connect:

  • Password Vault: використовуючи цей модуль Сховища паролів, ви можете уникнути крадіжки зловмисниками законних паролів облікових записів і надання їх іншим. Підтверджуючи привілейованих користувачів,  Password Vault дає вам змогу гарантувати повністю зашифровану інфраструктуру.
  • Session Manager : за допомогою Диспетчера сеансів ви маєте повний контроль над привілейованими сеансами та можете запропонувати безсумнівну безпеку доступу, усуваючи будь-яку невизначеність із процесу керування доступом.
  • Database Access Manager: Менеджер доступу до бази даних дозволяє підвищити безпеку даних, гарантуючи дотримання нормативних вимог, а також записуючи сеанси адміністраторів баз даних, коли вони отримують доступ до важливих даних.
  • Privileged Task Automation: за допомогою масштабованої та адаптованої архітектури Автоматизації привілейованих завдань ви можете автоматизувати звичайні операції, припинити переривання обслуговування та підвищити ефективність роботи.
  • Endpoint Privilege Management: за допомогою Керування привілеями кінцевих точок ви можна легко дотримуватися принципу найменших привілеїв під час авторизації програм і дій на кінцевих точках.
  • User Behavior Analytics: використовуючи вдосконалені алгоритми Аналізу поведінки користувачів на основі штучного інтелекту , ви можете зупинити кіберризики до того, як вони виникнуть, і виявити ворожу внутрішню загрозу.

Також ви можете ознайомитись з різними історіями успіху: Case Studies | Kron (krontech.com) 

*за матеріалами krontech.com

__________________

Зв’яжіться з нами, щоб дізнатися більше про те, як захистити привілейовані облікові записи у вашій організації

Поширити

Більше корисних новин

[mailpoet_form id="2"]