Vertica оголосили випуск нової 12 версії уніфікованої аналітичної платформи

" alt="">

Vertica оголосили випуск нової 12 версії уніфікованої аналітичної платформи. З моменту появи версії Vertica 11 минулого року вийшло кілька випусків. Цикл випуску став безперервним, і команда інженерів Vertica вкладає багато можливостей у кожен випуск. Це означає, що БАГАТО нових можливостей було додано як у цьому новому випуску, так і в усіх інших менших випусках (11.01, 11.02 та 11.10)

Найширша підтримка розгортання

Команда розробників продовжує вдосконалювати розгортання, включаючи прогрес у режимі Eon, контейнерах Docker і розгортанні публічної хмари.

  • Vertica розширила сумісність із локальними сховищами об’єктів. Нещодавно була додана сумісність з Vast і H3C. Замість того, щоб використовувати S3 bucket для основного сховища, ви можете використовувати рішення цих постачальників разом із Dell, Pure, Scality та Minio.
  • Внесено багато покращень у безпеку, гнучкість розгортання та стабільність Vertica в Kubernetes. Раніше Vertica в Kubernetes підтримувала лише спільне сховище в Amazon Web Services (AWS) S3 або S3-сумісних місцях зберігання. Vertica розширила підтримку, включивши Google Cloud Storage (GCS), Azure Blob Storage і Hadoop Distributed Filesystem Storage (HDFS).
  • Тепер ви можете використовувати службу Kubernetes, керовану Amazon EKS, для контейнерів Vertica. Він також доступний на Operatorhub.io. Це розширює тип середовищ.
  • Тепер у режимі Eon будь-який кластер може виконувати операції переміщення кортежів, а не лише основний кластер. Це значно розширює кількість підкластерів, які можна використовувати для ELT і прийому даних.
  • Для Vertica, розгорнутого в режимі Eon, покращили стабільність бази даних у разі короткочасних збоїв, як це іноді відбувається на деяких публічних хмарних платформах. База даних залишається в робочому стані, якщо працює хоча б один вузол. Немає вимоги до кворуму, як у попередніх версіях.
  • Що стосується обміну даними, Vertica тепер дозволяє публічно публікувати великий набір даних у сегментах AWS S3 і перекладати витрати на тих, хто його використовує. Систему можна налаштувати так, щоб відправник даних платив лише за зберігання, а «Отримувач платить» за використання.
  • Підкластер Vertica тепер можна перетворити на кластер ЛИШЕ ДЛЯ ЧИТАННЯ. Ця функція найчастіше використовується під час зменшення чи збільшення розміру підкластерів. Кластери можуть бути переведені в режим ЛИШЕ ДЛЯ ЧИТАННЯ, коли новий підкластер починає обертатися та займати місце оригіналу. Це запобігає запису під час зміни розміру кластера.
Analytics Anywhere (Доступ до даних)

Vertica вписується в широку екосистему даних і програм, і виробник працює над тим, щоб у вашій інфраструктурі не виникало конфліктів.

  • Покращили можливості щодо складних типів даних у Vertica, що впливає на читання складних форматів Parquet і ORC. Ви можете імпортувати складні дані з Parquet або ORC у формат Vertica ROS.
  • Команда розробників додала можливість читати більш складні зовнішні файли в JSON, AVRO та Parquet. Тепер ви можете використовувати Vertica для запитів і аналізу вкладених складних даних (таких як масиви масивів) у JSON, AVRO та Parquet.
  • Драйвери JDBC покращено за допомогою настроюваних тайм-аутів для мережі, вузла та сокетів, що забезпечує більшу гнучкість під час підключення Vertica до інших програм.
  • Тепер ви можете розподіляти робочі навантаження з клієнтських драйверів ADO.NET і ODBC, розділяючи одне ім’я хоста на кілька IP-адрес. Іншими словами, якщо ваші драйвери клієнта обмежені однією IP-адресою, є рішення для використання кількох IP-адрес та усунення вузького місця.
  • Продовжується оновлення двонаправленого конектора Vertica Spark з відкритим кодом. Тепер він підтримує обмін даними через Parquet або іншими даними на HDFS і S3. Полегшено запуск Spark Connector і включено кілька прикладів, які виявляють його з аутентифікацією Kerberos.
Оптимізація та продуктивність бази даних

Vertica шукає способи скоротити мілісекунди часу на запити, оскільки вони часто додаються до хвилин і годин, коли у вас велика кількість даних.

  • Швидше об’єднуйте великі несегментовані таблиці за допомогою автоматичної сегментації, щоб розподілити навантаження JOIN на всі вузли в кластері або підкластері.
  • Читання та записування файлів Parquet тепер потенційно швидше. Ефективне читання та запис файлів Parquet із коротшим часом очікування завдяки оптимізованому алгоритму скорочення, який підтримує DataPageV2.
  • Проекції діапазону розподілу та поточні сукупні прогнози діапазону розділення дозволяють швидше оновлювати, зберігаючи менше даних для покращеної оптимізації запитів.
Глибина аналітики

Чим більше аналітичних можливостей пропонує Vertica, тим краще. В останніх версіях внесені деякі вдосконалення агрегатів, геопросторових даних, машинного навчання та VerticaPy.

  • За допомогою Vertica 12 ви можете обчислити скільки завгодно APPROXIMATE_PERCENTILE за один виклик.
  • Внесені деякі покращення у VerticaPy, відкритий вихідний код Jupyter, інтерфейс Python для Vertica. Тепер він підтримує експорт Python Pickle із незалежними від платформи моделями ML у пам’яті. Покращили пакет Graphviz за допомогою розгалуджених моделей і K-засобів з’ясовності із кольоровим кодуванням.
  • Як покращення геопросторових можливостей, ST_GeomFromJSON завантажує 2D GeoJSON у формат Vertica GEOMETRY.
  • Для тих, хто переходить на Vertica, було великою новиною те, що нещодавно були додані збережені процедури на платформу. Версія 12 містить нові розширення для геометрії, географії та зміни існуючих процедур.
  • У VerticaPy додано алгоритм дерев CHAID.
  • Завдяки машинному навчанню Vertica тепер ви можете імпортувати та експортувати PMML TreeModels, дозволяючи керувати моделями дерева Vertica, які були створені в інших місцях, і працювати з ними.
  • У версії 12 додано алгоритм машинного навчання Isolation Forest (I-Forest) для покращеного виявлення викидів/аномалій.
  • Vertica 12 тепер підтримує NODE.JS Node.js, дуже потужну платформу на основі JavaScript. Його можуть використовувати клієнти для розробки веб-додатків із інтенсивним введенням-виведенням.
Управління та безпека даних
Безпека та резервне копіювання є критично важливими для корпоративних програм, і Vertica також провели роботу в цих областях.
  • Додали можливість коригувати час блокування користувача після невдалих спроб входу з більш настроюваним часом очікування аутентифікації.
  • Розширили можливості єдиного входу (SSO) за допомогою підтримки аутентифікації маркерів Oauth2 для клієнтів JDBC і ODBC.
  • Для Vertica Accelerator завершено сертифікацію ISO – 2000 1.
  • Внесли багато покращень в утиліту VBR. Ця утиліта є одним із методів, які можна використовувати для резервного копіювання та відновлення Vertica.
  • Vertica була перевірена в режимі FIPS за допомогою OpenSSL 1.1.1.g на SUSE Linux Enterprise Server 15 SP2. Vertica підтримує режим FIPS у версіях операційної системи, сумісних із FIPS, однаковими або вищими за перевірену версію.

Ви можете прочитати більше про всі ці оновлення в останній документації

Новинки та зміни у Vertica 11.0.1

Новинки та зміни у Vertica 11.0.2

Новинки та зміни у Vertica 11.1.0

або звернутися до наших спеціалістів ⤵

Поширити

Більше корисних новин

[mailpoet_form id="2"]