ПІДСУМКИ КОНФЕРЕНЦІЇ «СКС, СКД ТА ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ 2021»

" alt="">

20 травня 2021 року відбулася 15-та Щорічна галузева конференція «СКС, СКД і відеоспостереження 2021». У нинішньому році своєю участю конференцію підтримали понад два десятки профільних компаній, в тому числі Elcore Ukraine зі своїми доповідями та виставковою експозицією де можна було ознайомитися з рішеннями Dell EMC, EnGenius, а також ENERGON.

Головний редактор журналу «Мережі та Бізнес», Ігор Кирилов, представив в ході свого виступу короткі результати щорічного дослідження українського ринку СКС. Так, загальний обсяг сегмента 2020 року було оцінено в $7,2 млн, що приблизно на 25% менше, ніж результат 2019-го. Таке значне падіння пов'язане, головним чином, з наслідками COVID-19 і відповідних карантинних обмежень. У той же час було відзначено, що рік від року зростає кількість проектів і портів на базі компонентів кат. 6 і 6А, оптичні системи також все більш активно знаходять застосування, наприклад, при виконанні проектів ЦОД.

Про професійні комутатори EnGenius для побудови мережі будь-якої складності розповів Станіслав Петров, територіальний менеджер компанії EnGenius Networks в Україні. Зокрема був представлений модельний ряд керованих моделей, що містять до 48 портів GbE (і 4 SFP +), оснащених технологією PoE + (загальний енергетичний бюджет до 740 Вт на пристрій). Є моделі з підтримкою до восьми портів 10 GbE. Було відзначено, що одним з переваг комутаторів EnGenius є підтримка фірмової програмної платформи ezMaster, що забезпечує широкий набір можливостей для віддаленого моніторингу та управління. Також виробник пропонує бездротові рішення, що відповідають вимогам стандарту IEEE 802.11ax (Wi-Fi 6).

Андрій Богун, фахівець по рішенням Dell EMC компанії Elcore Distribution UA, представив огляд NAS-системи Dell EMC Isilon, яку можна ефективно використовувати в рамках комплексних систем охоронного відеоспостереження — для побудови надійного і захищеного сховища відеоданих. СЗД підтримує вузли різних типів — all-flash, гібридні або лише на магнітних дисках — що дозволяє організувати багаторівневу систему роботи з даними. Активно використовуються засоби автоматизації, реалізовані механізми захисту даних (реплікація і миттєві знімки, запис за схемою WORM, шифрування і т.д.). Як було відзначено в доповіді, коефіцієнт використання ресурсів сховища для Isilon знаходиться на рівні 80%, при цьому один єдиний адміністратор може керувати СЗД об'ємом до 10 Пбайт.

Завершилася конференція традиційним нагородженням найбільш активних слухачів та врученням призів від спонсорів.

Поширити
[mailpoet_form id="2"]